Ünnepekre készítettük ezt a különleges édes levest. Igazából desszertként is megállja a helyét. Nagyon érdekes íz kerekedett ki belőle, jól illik egymáshoz a gesztenye és a dió. Szilvával, gránátalmával díszítettük.
1.pároljuk meg az almát fedő alatt a fűszerekkel annyi vízben, amennyi ellepi
2.adjuk hozzá a a főtt gesztenyét és a datolyapasztát - főzzük össze pár perc alatt
3.turmixoljuk le a diót annyi vízzel, amennyi épp ellepi - poharas turmixban vagy erősebb turmixgépben
4.öntsük a leveshez - ha sűrűbbre, krémesebbre szeretnénk a levest, keverjünk hozzá 1-2 evőkanál barnarizslisztet, majd hőkiegyenlítéssel keverjük a leveshez
5.főzzük kb. 10 percig, hogy besűrűsödjön
Hozzávalók
250 g főtt/sült gesztenye
1 bögre (bögre=2,3 dl) dió - legalább néhány órára beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
1 db alma - felkockázva
néhány evőkanál datolyapaszta (ez teljes értékű) /eritrit /néhány szem puha datolya