Recept megosztása

Gesztenyés krémleves

Ünnepekre készítettük ezt a különleges édes levest. Igazából desszertként is megállja a helyét. Nagyon érdekes íz kerekedett ki belőle, jól illik egymáshoz a gesztenye és a dió. Szilvával, gránátalmával díszítettük.

4 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.pároljuk meg az almát fedő alatt a fűszerekkel annyi vízben, amennyi ellepi
  • 2.adjuk hozzá a a főtt gesztenyét és a datolyapasztát - főzzük össze pár perc alatt
  • 3.turmixoljuk le a diót annyi vízzel, amennyi épp ellepi - poharas turmixban vagy erősebb turmixgépben
  • 4.öntsük a leveshez - ha sűrűbbre, krémesebbre szeretnénk a levest, keverjünk hozzá 1-2 evőkanál barnarizslisztet, majd hőkiegyenlítéssel keverjük a leveshez
  • 5.főzzük kb. 10 percig, hogy besűrűsödjön

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Gesztenyés krémleves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 250 g főtt/sült gesztenye
  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) dió - legalább néhány órára beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
  • 1 db alma - felkockázva
  • néhány evőkanál datolyapaszta (ez teljes értékű) /eritrit /néhány szem puha datolya
  • csipet só
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma, szerecsendió 1/4 kiskanál fahéj - ízlés szerint

Mi Szafinál vásárolunk: Diétás termékek webshop