Recept megosztása

Fűszeres rizs golyók

Nekünk is ki kellett próbálnunk a rizs golyókat. Mégiscsak izgalmasabbak, mint a sima rizs. Kicsit a saját ízlésünkre alakítottuk, és nagyon elégedettek voltunk az eredménnyel. Forró levegős sütőben sütöttük meg, kb.20 perc alatt 200 fokon, de természetesen hagyományos sütőben is működik.
Mi jázmin rizst használtunk hozzá, mert a családban nem mindenki szereti a barnarizst – de természetesen abból is készíthető, de akkor figyelni kell, hogy több víz kell hozzá, és több is lesz belőle. (1:3 arány)
A fűszerezésén lehet variálni ízlés szerint. Zöldfűszerek, füstölt pirospaprika, stb.

4-5 adag
40 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon 2 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.főzzük meg a rizst a fűszerekkel
  • 2.hagyjuk kihűlni, hogy dolgozni tudjunk vele
  • 3.fűszerezzük még folyékony füsttel, fokhagymaporral, hagymaporral, sóval
  • 4.keverjük hozzá a lenmaglisztet, és jól dolgozzuk össze
  • 5.nedves kézzel formáljunk belőle golyókat
  • 6.egy tálban keverjük össze a sörélesztőpelyhet egy kis fokhagymaporral hagymaporral, sóval
  • 7.hempergessük bele a golyókat
  • 8.süssük meg sütőben, olajmentes fritőzben kb.20-25 perc alatt 200 fokon

Hozzávalók kb.16 golyóhoz

  • 1 bögre (bögre = 2,3 dl) rizs
  • 2 bögre víz
  • 1 kiskanál só, kicsi bors
  • 1/8 kiskanál kurkuma
  • ½ kiskanál fokhagymapor, hagymapor
  • néhány fújás folyékony füst
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1 teáskanál sómentes ételízesítő
  • 1 púpos evőkanál aranylenmag liszt - így szép világos marad a színe

Mi Szafinál vásárolunk: Diétás termékek webshop Igényeld te is örökös VIP kártyádat, részletek itt