Recept megosztása

Füstös ízű nem-túrós pogácsa

Ez egy vegán, gluténmentes, hozzáadott zsírt nem tartalmazó pogácsa. Túró helyett tofut használtunk, ráadásul füstöltet, ami különösen finommá tette.

Tarts velünk a közösségi oldalakon!

Ne maradj le az új receptekről és az extra tartalmakról!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 200 fokra, készítsünk elő egy tepsit, és béleljük ki sütőpapírral
  • 2.keverjük össze a vizet, sót
  • 3.keverjük hozzá a tofut, a lenmagkeveréket
  • 4.végül tegyük hozzá a lisztet, gyúrjuk össze
  • 5.pihentessük 5 percig
  • 6.lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 2 cm vastagra a tésztát
  • 7.rácsozzuk be a tetejét a kés életlen részével , és pogácsaszaggatóval szaggassuk ki
  • 8.megsüthetjük így is, - de ha szeretnénk, hogy egy kis színe legyen, vagy magot szeretnénk szórni rá, akkor egy evőkanál ketchupot/paradicsomszószt vizezzünk fel, és azzal kenjük meg a tetejüket
  • 9.süssük kb.30-35 percig – nyilván sütőtől is függ – míg nem lesz aranybarna, kicsit ropogós a külseje

Hozzávalók kb. 20db kis pogácsához

  • 1 db lenmag-tojás - azaz 1 evőkanál őrölt lenmag 3 evőkanál vízzel összekeverve - 10 percig pihentetve
  • 125 g BakeFree házi kenyér lisztkeverék
  • 1 kávéskanál só
  • 120g langyos víz
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1 tömb füstölt tofu (180g) összetörve villával/ krumplitörővel túró állagúra

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!