Recept megosztása

Full extrás pestos melegszendvics

Egy igazán laktató, kényeztető szendvics, van benne minden jó, hüvelyes, zöldség, krumpli, zöld leveles, fűszerek. Fogyasztható reggelire, de ebédre is jó választás, ha nincs kedvünk, időnk nagy főzőcskézésbe kezdeni.

 

4 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.aprítógépben dolgozzuk össze a bazsalikomleveleket, sörélesztőpelyhet, fenyőmagot, citromlevet, sót, borsot, kurkumát - adjunk hozzá néhány evőkanál aquafabát a kívánt állag eléréséhez
  • 2.a babot egy tálkában villával törjük kicsit meg, keverjük hozzá a pesto felét
  • 3.egy serpenyőben dinszteljük meg a hagymát először, majd a krumplit és a paradicsomot is - szükség szerint 1-2 evőkanál vizet/ (gluténmentes) szójaszószt adva hozzá, hogy nehogy leégjen - végül keverjük hozzá a spenótot, amíg meg nem fonnyad, majd húzzuk le a tűzről
  • 4.kenjük meg a maradék pestóval a kettévágott zsömlék felső-belső felét, a babos keverékkel az alsó felüket
  • 5.nyomkodjuk bele a zöldségeket a babkeverékbe, tegyük a tetejükre a zsömle felső részét
  • 6.közben melegítsük fel a melegszendvics sütőt/grillsütőt
  • 7.tegyük a sütőbe a szendvicseket, süssük meg őket kb. 5 perc alatt, majd azonnal tálaljuk

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Full extrás pestos melegszendvics?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók:

  • 4 db teljes kiőrlésű lisztből készült (gluténmentes) zsömle / bagett vagy 8 szelet kenyér
  • 1-2 nagy főtt krumpli - vékonyra szeletelve
  • 1 közepes lilahagyma - vékonyra felszeletelve
  • 4 db nagyobb paradicsom - felkarikázva
  • 1 nagy marék friss bébispenót
  • 1 bögre konzerv/főtt cannellini(fehér) bab, lecsepegtetve, de a leve (aquafaba) félretéve - vagy víz helyette

Pestohoz:

  • 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) friss bazsalikom
  • 2 evőkanál fenyőmag
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1 kiskanál friss citromlé
  • só, 1/4 kiskanál fokhagymapor, 1/8 kiskanál bors, kurkuma