Recept megosztása

Frankfurti leves

Régen nagyon szerettük a frankfurti levest, ezért ezt is veganizáltuk. Laktató és nagyon finom. Egytálételként is megállja a helyét.

Mi tofuból alma-csumaeltávolítóval szaggatunk „virsli-karikákat”. Természetesen vegán virsli is használható, de érdemes tudni, hogy a boltban kapható virslik nem teljes értékűek. Sokszor nem is gluténmentesek, mindig nézzük meg az összetevőket.

 

6-8 adag
40 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen /olajon – vízen teljesértékű
  • 2.adjuk hozzá a kelkáposztát, kicsit sózzuk meg, dinszteljük meg
  • 3.húzzuk le a melegről, szórjuk rá a fűszereket, alaposan keverjük össze
  • 4.adjuk hozzá a krumplit, öntsük fel kb. 2 liter vízzel
  • 5.közepes fokozaton fedő alatt főzzük puhára a káposztát, krumplit
  • 6.közben egy serpenyőben süssük át a tofut egy kis folyékony füsttel, szójaszósszal, majd tegyük félre
  • 7.egy kis tálban keverjük össze a barnarizslisztet csomómentesre a növényi tejföllel - ezzel habarjuk majd be
  • 8.mikor már puha a krumpli, merjünk a forró levesből egy keveset a tejfölös - lisztes keverékünkhöz, keverjük el - ezt addig folytassuk, míg legalább langyos nem lesz
  • 9.keverjük óvatosan a leveshez, főzzük kb. 10 percig, hogy besűrűsödjön
  • 10.fűszerezzük, ha még szükséges
  • 11.végül keverjük hozzá a virslit is, rottyantsuk össze

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Frankfurti leves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 nagy fej (lila)hagyma - apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 400 g kelkáposzta (közepes fej fele) - csíkokra vágva
  • 5-6 kisebb szem (kb. 400 g) krumpli - felkockázva
  • 2 kis tömb (2 db 160/180 g-os) füstölt tofu - kockára vágva vagy virsli formájúra kivágva
  • 1-2 kiskanál folyékony füst
  • 2 evőkanál szójaszósz /tamari
  • 1-2 kiskanál pirospaprika, füstölt pirospaprika
  • ½ kiskanál őrölt kömény
  • 1 kiskanál majoránna
  • ízlés szerint fokhagymapor - elhagyható
  • víz
  • 2 evőkanál barnarizsliszt / teljes kiőrlésű liszt - figyeljünk, milyet használunk, ha fontos a gluténmentesség
  • 2 dl házi kesutejföl - ez teljes értékű / növényi tejföl