Recept megosztása

Fokhagymás-kapros csőben sült tempeh

Mi is leteszteltük a tempeht sütőben sütve, fokhagymás kapros kesu-tejföllel nyakon öntve. Hát valami isteni lett. Ezt tényleg mindenkinek ki kell próbálnia. 

Pikk pakk össze lehet dobálni egy nagy hőálló tálban a hozzávalókat, nyakon önteni a szósszal, és már mehet is a sütőbe. 

4-5 személy
60 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.miután a hozzávalókat feldaraboltuk, tegyük bele egy hőálló edénybe, még ideálisabb, ha fedele is van
  • 2.készítsük el a tejfölünket a kesuból, de turmixoljuk hozzá pluszban a borsot, kurkumát, fokhagymát, sörélesztőpelyhet
  • 3.keverjük hozzá a kaprot - ezt ne turmixoljuk öntsük rá a kesus keveréket a zöldségekre, kicsit esetleg keverjük össze, hogy mindenhova jusson
  • 4.180 fokon, fedővel /alufóliával lefedve süssük kb. 30 percig a sütőben, míg megpuhulnak a zöldségek
  • 5.majd vegyük le a fedőt/alufóliát és süssük még kb. 10-15 percig, hogy megpiruljon a teteje

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Fokhagymás-kapros csőben sült tempeh?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • egy csomag tempeh - 250g
  • 2 db paradicsom - kockára vágva
  • 3 db közepes sárgarépa - nagyobb karikákra vágva
  • 1 nagyobb lilahagyma felszeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 db közepes krumpli - kockára vágva
  • kapor (mi szárítottat használtunk)
  • 1/2 kiskanál só
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1 evőkanál sörélesztőpehely (el is hagyható)
  • kesutejföl - kb. 1,5 bögre kesuból