Flatbread – laposkenyér

Miskolczi Andival (Vegánia) készítettük ezt a nagyon egyszerűen elkészíthető, de nagyon finom flatbread-et (laposkenyeret). Ez a különleges kenyércsoda nemcsak olaj-, szója- és gluténmentes, de tele van fehérjében gazdag hüvelyeslisztekkel, rostokkal és friss zöldségekkel. A csicseri- és sárgaborsóliszt kombinációja tartalmas, enyhén diós ízű tésztát eredményez, amit az útifűmaghéj tesz még táplálóbbá és jól kezelhető. A tetejére helyezett roppanós spárga, szaftos gomba, édeskés lilahagyma és zamatos paradicsom nemcsak szemet gyönyörködtető, de ízben is tökéletes harmóniát alkot. Ideális reggelire, ebéd mellé vagy akár vendégvárónak – gyorsan elkészíthető, mégis különleges.Tipp: próbáld ki más zöldségekkel vagy akár más fűszerekkel – ez a laposkenyér könnyen a kedvenceddé válhat, nálunk az lett!

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.keverjük össze a tészta hozzávalóit, majd pihentessük pár órát - nem túl sűrű tésztát fogunk kapni - sűrűbb palacsinta tésztára emlékeztet
  • 2.öntsük egy tapadásmentes sütőformába - mi egy 28 cm átmérőjű edényt használtunk
  • 3.helyezzük bele a feldarabolt zöldségeket
  • 4.süssük 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig

Hozzávalók

  • 160 g csicseriborsóliszt
  • 40 g sárgaborsóliszt (lehet csicseriborsó ez is)
  • 1/2 kiskanál fekete só
  • 1/2 kiskanál só
  • 1 /2 kiskanál fokhagymapor, vöröshagyma granulátum
  • 2 bögre (bögre=2,3 dl) víz
  • 1 evőkanál útifűmaghéj

Díszítéshez:

  • 3-4 szál spárga
  • 2-3 gomba - felszeletelve
  • néhány evőkanál főtt vörösbab
  • 1 lilahagyma - szeletekre vágva
  • paradicsom - felvágva