Fekete bab hummusz – halloweenre

Igazán különleges aromájú hummuszt készíthetünk fekete babból. Feketés színe miatt kitűnően illik a halloweeni menübe. Olajmentes, teljesértékű. És ha nem számoljuk bele a bab főzést, pillanatok alatt meg is vagyunk vele. Természetesen más babféléből is elkészíthető, csak akkor nem lesz ilyen színe. Mi paprikával díszítettük, de tahinivel akár tudunk rajzolni pókhálót a tetejére.

3-4 adag
15 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.a hozzávalókat aprítsuk, keverjük krémesre késes aprítóval, esetleg kézi botmixerrel
  • 2.ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal, köménnyel, római köménnyel
  • 3.hűtőben kb. 3 napig eláll, mélyhűthető is

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Fekete bab hummusz – halloweenre?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 konzerv vagy 1,5 bögre (bögre=2,3dl) fekete bab lecsepegtetve - levét tartsuk meg
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 evőkanál tahini
  • 2 evőkanál tamari (gluténmentes szójaszósz)/ szójaszósz – elhagyható – akkor több só
  • 3 evőkanál bab főzőlé
  • só, bors, kömény, római kömény