Recept megosztása

Fehérbab szósz zöldségekkel

Itt bizony babra megy a játék! Egy nagyon finom, egyszerű fehér babos szószt mutatunk. Kitűnő tésztához, vagy bármilyen más körethez. Maradékmentésre is alkalmas, hiszen bármilyen zöldséggel elkészíthető. Olyanok is bátran fogyaszthatják, akik csak most ismerkednek a hüvelyesekkel, a turmixolás miatt sokkal könnyebben emészthető.

Ez egy igazán zsírszegény változat, hiszen nem használtunk kesudiót, csak egy evőkanál tahinit.

 

4-5 adag
40 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.kevés vízen dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, majd a fokhagymát, pároljuk el róla a nedvességet
  • 2.tegyük rá a kockára vágott padlizsánt, fújjuk be egy kis folyékony füsttel, sózzuk be, hogy levet engedjen, és fedő nélkül pirítsuk, pároljuk meg puhára
  • 3.mikor már majdnem teljesen puha a padlizsán, adjuk hozzá a feldarabolt cukkinit is
  • 4.közben turmixoljuk össze a lecsöpögtetett fehér babot, a fűszereket, a miso-pasztát, a tahinit, a sörélesztőpelyhet a növényi tejjel
  • 5.mikor teljesen megpuhult a padlizsán, cukkini, öntsük rá a leturmixolt elegyünket és keverjük el csomómentesre
  • 6.főzzük össze pár perc alatt

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Fehérbab szósz zöldségekkel?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 3 bögre főtt fehér bab - ha konzerv, leöblítve, lecsepegtetve – természetesen más babból is működik, de akkor nem lesz ilyen világos a színe
  • 1 nagy fej (lila)hagyma apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma átpasszírozva
  • 2 kisebb cukkini - kockákra vágva
  • 1 kisebb padlizsán - kockákra vágva (mi meg is hámoztuk, de ízlés kérdése)
  • kb. 4 dl natúr növényi tej
  • 1 evőkanál miso-paszta - ha nincs esetleg (gluténmentes) szójaszósz, de el is hagyható
  • ízlés szerint 1 evőkanál mustár (mi most nem tettünk bele)
  • 1 kiskanál tahini
  • 3 evőkanál sörélesztőpehely - el is hagyható
  • ízlés szerint folyékony füst – el is hagyható
  • só, ¼ kiskanál (fehér)bors, kurkuma