Recept megosztása

Extra selymes karalábékrémleves

Nagyon finom, nagyon krémes levest főztünk. Mintha tejszínes lenne, olyan volt az állaga. 

 

Ugyan lányainknak nem kifejezetten kedvence a főtt karalábé, de ebben a formában szívesen ették még ők is. 

Mi még friss petrezselyemmel, chili pehellyel, lilahagymával is megszórtuk. Nagyon különleges ízélményt adott a diónak is koszönhetően. Biztos, hogy máskor is elkészítjük. 

 

6 adag
40 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon 2 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát - vízen teljes értékű
  • 2.adjuk hozzá a feldarabolt karalábét, krumplit
  • 3.dinszteljük meg azokat is egy kicsit, pár perc alatt
  • 4.adjuk hozzá a fűszereket, és alaposan keverjük össze
  • 5.öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd fedő alatt alacsonyabb hőfokon főzzük puhára, adjuk hozzá a diót (érdemes előre ledarálni)
  • 6.botmixerrel pürésítsük
  • 7.fűszerezzük, ha még szükséges, és keverjük hozzá a sörélesztőpelyhet is, majd alaposan keverjük össze

Hozzávalók

  • 3 kisebb karalábé - kockákra vágva
  • 3 kisebb krumpli - kockákra vágva
  • 1 nagy fej vöröshagyma - felaprítva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 3-4 evőkanál sörélesztőpehely - el is hagyható
  • ½ kiskanál só
  • ⅛ kiskanál bors, kurkuma
  • 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) darált dió /kb. 3/4 bögre egész

Mi Szafinál vásárolunk: Diétás termékek webshop Igényeld te is örökös VIP kártyádat, részletek itt