Recept megosztása

Extra ropogós kréker

Nálunk ezek a sós rágcsák a legnagyobb kedvencek. 

Volt készen maradék főtt kölesünk, készítettünk egy finom krékert belőle. 

Természetesen a fűszerezésén lehet variálni. A magokat is felcserélhetjük másmilyen olajos magra. 

Aki nem fogyaszt kölest, készítse quinoával. 

 

 

kb. 25 db
55 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 160 fokra
  • 2.keverjük össze a chiamagot /őrölt lenmagot a vízzel, hagyjuk állni
  • 3.ha most főztünk kölest, kicsit hagyjuk hűlni
  • 4.majd keverjünk össze alaposan mindent - ha nem akarna összeállni, tegyünk hozzá néhány evőkanál vizet
  • 5.béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral
  • 6.egyenletesen egyengessük el rajta a masszánkat egy kanál hátuljával - ha nagyon ragadna, picit vizezzünk be - kb. 3 mm vastagra, téglalap alakúra
  • 7.egy kés nem éles részével alakítsunk ki belőle téglalapokat
  • 8.süssük 160 fokon 30 percig, majd vegyük ki, fordítsuk meg, és süssük még 25 percig, hogy ropogós legyen

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Extra ropogós kréker?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók:

  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) főtt köles
  • 2 evőkanál chiamag /őrölt lenmag + 6 evőkanál víz - összekeverve, kb. 10 percig állni hagyva
  • 1/4 bögre szezámmag, 1/4 bögre lenmag, 1/4 bögre napraforgómag
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • só, 1/4 kiskanál fokhagymapor, hagymapor
  • ¼ kiskanál füstölt pirospaprika, pirospaprika, ⅛ kiskanál bors, kurkuma