Recept megosztása

Extra krémes sütőtök humusz

Sütőtök szezonban mindenképpen érdemes kipróbálni a hummusznak ezt a variációját. Ez egy extra krémes változat, amely sütőtökpüréből és fehérjében gazdag csicseriborsóból készül. Mártogatósnak, szendvicskrémnek is kitűnő. Érdemes kísérletezni a hummuszokkal, hogy időről időre megszínesítsük a napjainkat, és ne unjuk meg.

4 személy
15 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon 2 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.helyezzük a csicseriborsót, a sült tököt, a fokhagymát, a citromlét, a sörélesztőt, a fűszereket a késes aprítóba
  • 2.aprítsuk addig, amíg püré állagú lesz
  • 3.adjunk hozzá vizet vagy csicseriborsólevet, - egyszerre egy evőkanállal, - ha a keverék túl sűrű
  • 4.kóstoljuk meg és még ízesítsük, ha szükséges

Hozzávalók

  • 1 konzerv csicseriborsó leszűrve és öblítve vagy másfél bögre főtt csicseriborsó
  • 3/4 bögre (bögre=2,3dl) sült sütőtök
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • 2 evőkanál (gluténmentes) sörélesztőpehely
  • 1/2 - 1 teáskanál őrölt kömény ízlés szerint
  • 1/4 teáskanál füstölt paprika
  • bors
  • igény szerint 2-3 evőkanál víz- vagy csicseriborsólé

Mi Szafinál vásárolunk: Diétás termékek webshop Igényeld te is örökös VIP kártyádat, részletek itt