Recept megosztása

Egzotikus mogyoróvajas leves

Kicsit furcsán hangozhat elsőre ez a leves, de megígérjük, nagyon finom, nagyon érdekes ízélmény. Nem kell hozzá semmilyen különleges alapanyag, nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető. Magában is nagyon tápláló, de mi még főztünk hozzá quinoát is.

4-5 adag
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg kevés vízen a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért
  • 2.öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá az ételízesítőt, sót, borsot és főzzük össze kb. 15 perc alatt
  • 3.keverjük össze egy fém/üvegtálban a mogyoróvajat, datolyapasztát apránként néhány deciliter forró levessel csomómentesre, majd öntsük a leveshez, adjuk hozzá a paradicsomkonzervet is
  • 4.végül tegyük a levesbe a felcsíkozott kel leveleket, fűszerezzük, ha még szükséges, édesítsük, ízesítsük citromlével, chilivel
  • 5.közepes fokozaton, lefedve főzzük még kb. 10-15 percig
  • 6.tálaljuk friss korianderrel vagy petrezselyemmel, apróra vágott mogyoródarabokkal, főtt quinoával

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Egzotikus mogyoróvajas leves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 nagy fej hagyma - apróra vágva
  • 4-5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1 evőkanál friss, reszelt gyömbér vagy 1/2 kiskanál gyömbér por
  • 2 púpos evőkanál (cukormentes) mogyoróvaj
  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • néhány levél fodros kel / kelkáposzta - felcsíkozva
  • só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1 evőkanál datolyapaszta
  • kb 1,5 l víz + 2 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • 1/2 citrom leve
  • Tálaláshoz: főtt quinoa/barna rizs, friss koriander/petrezselyem, mogyoró