RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.öblítsük le a káposztát, hogy ne legyen túl savanyú, csepegtessük le, esetleg kicsit kisebbre is vághatjuk
- 2.dinszteljük meg kevés vízen a hagymát, fokhagymát, majd húzzuk le a melegről, szórjuk meg a pirospaprikával, fűszerekkel, alaposan keverjük össze
- 3.adjuk hozzá a káposztát, babérleveleket, majd öntsünk alá annyi vizet, amennyi épp ellepi és pároljuk puhára fedő alatt kb. 15 perc alatt
- 4.a felkockázott tofut óvatosan keverjük a káposztához, és kb. 10 perc alatt főzzük össze - még finomabb lesz, ha előtte a tofut kis füstölt pirospaprikával, borssal, köménnyel, sóval befűszerezve kicsit megsütjük forrólevegős sütőben 180 fokon kb. 10 perc alatt
- 5.tálalhatjuk (házi) növényi tejföllel/ joghurttal
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 800 g savanyúkáposzta
- 1 fej (lila)hagyma - apróra vágva
- 4-5 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- só, 1 kiskanál pirospaprika,1 kiskanál füstölt pirospaprika, 1/4-1/2 kiskanál őrölt kömény,, 1/8 kiskanál bors, kurkuma, 2 babérlevél
- 2 kis tömb (180 g) (füstölt) tofu - felkockázva