Recept megosztása

Egyszerű vegán székelykáposzta

A menzán nem igazán szerettem ezt az ételt gyerekkoromban, de most a Lányaim álltak elő a kéréssel, hogy szeretnének székelykáposztát enni. Ideje volt ezt is veganizálni, ténésíteni. Jóval gyorsabban, egyszerűbben elkészül, mint a húsos verziója. Aki szeretné, hogy szójamentes legyen, keverhet hozzá a tofu helyett főtt babot/lencsét akár.

 

4 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.öblítsük le a káposztát, hogy ne legyen túl savanyú, csepegtessük le, esetleg kicsit kisebbre is vághatjuk
  • 2.dinszteljük meg kevés vízen a hagymát, fokhagymát, majd húzzuk le a melegről, szórjuk meg a pirospaprikával, fűszerekkel, alaposan keverjük össze
  • 3.adjuk hozzá a káposztát, babérleveleket, majd öntsünk alá annyi vizet, amennyi épp ellepi és pároljuk puhára fedő alatt kb. 15 perc alatt
  • 4.a felkockázott tofut óvatosan keverjük a káposztához, és kb. 10 perc alatt főzzük össze - még finomabb lesz, ha előtte a tofut kis füstölt pirospaprikával, borssal, köménnyel, sóval befűszerezve kicsit megsütjük forrólevegős sütőben 180 fokon kb. 10 perc alatt
  • 5.tálalhatjuk (házi) növényi tejföllel/ joghurttal

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Egyszerű vegán székelykáposzta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 800 g savanyúkáposzta
  • 1 fej (lila)hagyma - apróra vágva
  • 4-5 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • só, 1 kiskanál pirospaprika,1 kiskanál füstölt pirospaprika, 1/4-1/2 kiskanál őrölt kömény,, 1/8 kiskanál bors, kurkuma, 2 babérlevél
  • 2 kis tömb (180 g) (füstölt) tofu - felkockázva