Ha nincs sok időd, akkor is nyugodtan fogj neki ennek a receptnek. Nettó 10 perc elfoglaltság van csak vele ugyanis. Az eredmény pedig fantasztikus. A karfiol egy szuper élelmiszer. Van benne sok vitamin, ásványi anyag, fehérje, kalória viszont alig.
1.tegyük fel annyi vízben főni a karfiolt, amennyi ellepi, a főzővízbe tegyük bele a fűszereket (só, bors, kurkuma, kömény, hagyma, fokhagyma, ételízesítő)
2.addig főzzük, míg nem puhul meg teljesen, ne főjjön szét - kb. 15 perc
3.közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra
4.készítsük elő az öntetet: keverjük össze alaposan a hozzávalókat - növényi joghurtot, fűszereket, sörélesztőpelyhet, folyékony füstöt
5.óvatosan helyezzük át a karfiolt sütőpapírral bélelt tepsire
6.locsoljuk meg az öntettel - jó a karfiol belsejébe is folyik belőle
7.süssük aranybarnára - kb. 15 - 20 perc
8.tálalásnál is még locsoljuk meg néhány evőkanál fűszeres öntettel
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.