Recept megosztása

Édesburgonyás répakrémleves naranccsal

Vendégeknek készítettük el ezt a kicsit különleges ízvilágú krémlevest. Nagyon elégedett volt vele mindenki. Érdemes kipróbálni, mikor olcsóbban jutunk édesburgonyához. Nagyon finom krémes lesz tőle a leves, nem kellett külön sűríteni. Nagyon jól illik hozzá a narancs, és a gyömbér, citromfű. Csírával és csicseriborsóból készült levesgyönggyel tálaltuk. Még tovább turbózható növényi tejjel, tejszínnel – lehetőleg házi készítésűvel, hogy teljes értékű legyen.

.

5-6 adag
40 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen /olajon - vízen teljes értékű
  • 2.adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát, felkockázott édesburgonyát
  • 3.dinszteljük meg azokat is egy kicsit, pár perc alatt
  • 4.adjuk hozzá a fűszereket, és alaposan keverjük össze
  • 5.öntsük fel annyi vízzel, amennyi alaposan ellepi, majd fedő alatt alacsonyabb hőfokon főzzük puhára
  • 6.öntsük hozzá a narancslevet
  • 7.botmixerrel pürésítsük
  • 8.fűszerezzük, ha még szükséges

Hozzávalók

  • 1 fej (lila)hagyma - feldarabolva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db közepes édesburgonya - felkockázva
  • 5 db közepes sárgarépa - karikákra vágva
  • 1-2 közepes narancs kifacsart leve
  • 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • ½ kiskanál só, fokhagymapor
  • ⅛ kiskanál bors, kurkuma, szerecsendió, gyömbér, citromfű