Recept megosztása

Édesburgonyás minestrone

Már készítettünk régebben minestronet, most ezt egy kicsit megvariáltuk, hogy el tudjuk használni az itthon található zöldségeket.  Csicseriborsóval, kelkáposztával, és sok sok fűszerrel készült. Az édesburgonyát helyettesíthetjük sütőtökkel, a kelt lehet mángolddal, és a csicseri helyett használhatunk más hüvelyest.

8 adag
1 óra

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg hagymát és a sárgarépát
  • 2.adjuk hozzá a fűszereket: oregánót, a kakukkfüvet, a fokhagymát, és keverjük össze
  • 3.adjuk hozzá az édesburgonyát, a cukkinit, öntsük fel vízzel, hogy jól ellepje, adjuk hozzá a többi fűszert is (só, bors, kurkuma, ételízesítő)
  • 4.mikor félig puha az édesburgonya, adjuk hozzá a száraz quinoát
  • 5.főzzük addig levest, amíg a zöldségek és a quinoa is teljesen megpuhulnak
  • 6.tegyük a leveshez a felcsíkozott kelkáposztát, csicseriborsót, öntsük hozzá a paradicsomszószt - ha nagyon sűrű lenne adjunk hozzá még vizet
  • 7.főzzük össze 10 perc alatt
  • 8.fűszerezzük, ha még szükséges
  • 9.tálalás előtt keverjük hozzá a friss bazsalikom leveleket, tálaláskor szórjuk meg sörélesztőpehellyel vagy házi vegán parmezánnal

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Édesburgonyás minestrone?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 közepes fej hagyma - felaprítva
  • 4-5 gerezd fokhagyma - felaprítva
  • 1 közepes sárgarépa - felkarikázva
  • 1 szál szárzeller - felaprítva
  • 1-2 kiskanál oregánó
  • 1-2 kiskanál kakukkfű
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 2 közepes édesburgonya - felkockázva
  • 1 közepes cukkini - felkockázva
  • 1,5 bögre (bögre= 2,3 dl) főtt / 1 kis konzerv csicseriborsó - leöblítve, lecsepegtetve
  • só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 500 ml paradicsomszósz
  • kb. 7 bögre zöldségalaplé vagy víz + 2 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • 1/2 bögre quinoa
  • 3-4 kelkáposzta levél - apróra vágva
  • Tálaláshoz: sörélesztőpehely , házi vegán parmezán