Recept megosztása

Édesburgonyás mac’n’cheese

Ez annyira finom lett, hogy alig tudtuk abbahagyni. Isteni krémes, selymes a szósz. Mi egy 200 grammos tésztát főztünk ki hozzá, így inkább tésztás szósz, mint szószos tészta lett. Összesütöttük még sütőben, hogy teljes legyen az élvezet, de sütni sem muszáj. Egy nagy salátával fogyasztottuk. 

Ha valaki kerüli az olajos magokat, helyettesíthető főtt fehér babbal. Így jóval alacsonyabb a zsír- és kalóriatartalma. 

 

3-4 adag
45 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
  • 2.adjuk hozzá a sárgarépát, dinszteljük meg kicsit - pici vizet önthetünk alá, nehogy megégjen
  • 3.tegyük hozzá az édesburgonyát, kis sót, és öntsük fel annyi vízzel, amennyi alaposan ellepi
  • 4.fedő alatt főzzük puhára - ez kb. 20-25 perc
  • 5.közben főzzük meg a tésztát a csomagoláson található leírás alapján
  • 6.mikor megfőttek a zöldségek, a levéből merjünk egy turmixgépbe néhány merőkanálnyit, és adjuk hozzá a kesudiót - minimum lepje el a kesut
  • 7.turmixoljuk krémesre, majd szűrőkanállal szedjük hozzá a főtt zöldségeket, adjuk hozzá a fűszereket, sörélesztőpelyhet, citromlevet, még egy pár merőkanál főzőlevet, és turmixoljuk össze újra
  • 8.kóstoljuk meg, fűszerezzük, hígítsuk ha még szükséges

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Édesburgonyás mac’n’cheese?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók:

  • 2 kisebb édesburgonya - felkockázva (kb. 2 bögrényi lett - bögre=2,3 dl)
  • 2 kisebb sárgarépa - felkarikázva
  • 1 nagy fej hagyma - felaprítva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - felaprítva
  • 1/2 bögre kesudió - beáztatva, lecsöpögtetve vagy fehér bab
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1/2 kiskanál füstölt pirospaprika
  • 1/4 kiskanál őrölt kömény
  • ízlés szerint még fokhagymapor, hagymapor - el is hagyható
  • 1 kiskanál friss citromlé
  • 200 g (gluténmentes) tészta