Recept megosztása

Édesburgonyás kukorica chowder (sóder)

Hogy mi is a chowder? Sűrű leves, tartalmas főzelék? Hát valami ilyesmi. Nálunk mindig nagy sikert arat. Ezzel a kukoricalevessel sem volt másképp. Olyan sűrű lett, hogy a kanál is megállt benne. 

Ha figyelünk a zsírbevitelre, készítsük növényi tejjel kókuszkrém helyett, esetleg, ha nem találjuk elég sűrűnek, 1-2 evőkanál zabpehelyliszttel vagy barna rizsliszttel habarjuk be.

4-6 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.kapcsoljuk be a kuktán a sütés funkciót, dinszteljük meg kevés vízen a hagymát, fokhagymát pici sóval
  • 2.adjuk hozzá a zellert, sárgarépát, azokat is dinszteljük meg pár perc alatt
  • 3.öntsük hozzá a maradék vizet a kukoricával, az édesburgonyával és a fűszerekkel együtt
  • 4.fedjük le a kuktát, ellenőrizzük a gőzkiengedő szelepet, majd kézi beállítással állítsuk be magas nyomáson 7 percre
  • 5.mikor letelt a 7 perc, várjunk még 10 percet, majd gyorsan engedjük ki a nyomást
  • 6.keverjük hozzá a növényi tejet/ kókuszkrémet, sörélesztőpelyhet, citromlevet is
  • 7.szedjük ki a babérleveleket, majd botmixer segítségével turmixoljunk bele a levesbe - a kívánt sűrűség eléréséig - mi szeretjük, ha kicsit darabos - tehetjük a felét egy turmixgépbe, és abban is simára turmixolhatjuk
  • 8.ha nem találjuk elég sűrűnek, hőkiegyenlítéssel adjuk hozzá a hideg vízzel elkevert lisztet - ez esetben kapcsoljuk vissza sütés programra a kuktát, főzzük addig a levest, míg besűrűsödik
  • 9.kóstoljuk meg és fűszerezzük még ízlés szerint, adhatunk hozzá chili pehelyt, a tetejét szórjuk meg petrezselyemmel, metélőhagymával

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Édesburgonyás kukorica chowder (sóder)?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 közepes vöröshagyma - apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1 szál szárzeller - apróra vágva
  • 1 nagyobb sárgarépa - reszelve
  • 2 kisebb édesburgonya - felkockázva
  • 4 bögre (bögre=2,3 dl) fagyasztott kukorica vagy 2 kis konzerv kukorica - tegyünk el belőle pár evőkanálnyit díszítéshez
  • 2-3 bögre víz
  • 1-2 kiskanál só
  • 3-4 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • 1/2 kiskanál őrölt kömény
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 2 babérlevél
  • 1/2 kiskanál füstölt paprika
  • 1 bögre növényi tej vagy kókuszkrém (diéta szerint)
  • pár csepp citromlé
  • 1 - 2 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
  • Habaráshoz, ha szükséges:
  • 1-2 evőkanál zabpehelyliszt vagy rizsliszt plusz 1 bögre hideg víz