Recept megosztása

Édesburgonyás cukkinis krémleves narancsosan

Alakbarát, karácsonyi ihletésű krémleves. 

A cukkininek köszönhetően a kalóriasűrűsége így jóval alacsonyabb, mintha csak édesburgonyából készítettük volna. Mivel semmilyen növényi krémet, tejet, tejszínt nem használtunk, alacsony zsírtartalmú is. 

Mégis nagyon finom, érdemes elkészíteni. 

Narancsszeletekkel, pekándióval tálaltuk.

6 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát kevés vízen
  • 2.adjuk hozzá az előkészített édesburgonyát, cukkinit, azokat is dinszteljük meg pár perc alatt
  • 3.szórjuk meg a fűszerekkel, kicsit keverjük át, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi
  • 4.fedő alatt főzzük puhára
  • 5.mikor megpuhult minden, keverjük hozzá a sörélesztőpelyhet, reszeljük hozzá a narancs héját, öntsünk hozzá egy kicsit a levéből majd egy botmixer segítségével turmixoljuk simára
  • 6.kóstoljuk meg, igazítsunk a fűszerezésén, ha szükséges

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Édesburgonyás cukkinis krémleves narancsosan?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 4-5 kisebb édesburgonya - meghámozva, felkockázva
  • 2 közepes cukkini - felkockázva
  • 2 fej vöröshagyma - felaprítva
  • 4-5 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 2 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma, fahéj, gyömbér, szerecsendió, 1-2 kiskanál currypor
  • 1 (bio) narancs - héja reszelve, leve kifacsarva