Recept megosztása

Édesburgonyás-csicseriborsós curry

Nagyon finom és gyorsan elkészül.

Diétázók kihagyhatják belőle a kókusztejszínt, úgy is isteni, és sokkal kevesebb kalóriát és zsírt tartalmaz. (De nem árulunk el nagy titkot, hogy azért tejszínnel finomabb.)

Mi barna rizzsel fogyasztottuk, nagyon jó kis laktató, egészséges fogás kerekedett belőle. 

6 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
  • 2.adjuk hozzá a fűszereket
  • 3.tegyük hozzá az édesburgonyát, dinszteljük meg kicsit - pici vizet önthetünk alá, hogy nehogy leégjen
  • 4.fedő alatt pároljuk puhára - folyamatosan adagoljunk hozzá kevés vizet
  • 5.mikor már majdnem teljesen puha, adjuk hozzá a paradicsomot, csicseriborsót, spenótot és pár perc alatt főzzük össze, ha szükséges, még fűszerezzük
  • 6.végül keverjük hozzá a kókusztejszínt
  • 7.forraljuk össze, és már tálalhatjuk is

Hozzávalók

  • 1 nagy fej (lila)hagyma - apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1 nagy édesburgonya - felkockázva
  • 1,5 bögre (bögre=2,3 dl) főtt/konzerv csicseriborsó
  • 1 bögre fagyasztott spenót levél labdacs /friss bébispenót
  • 1 kis konzerv darabolt paradicsomkonzerv
  • 2 dl kókusztejszín/krém - figyeljünk, nem mind teljes értékű - el is hagyható - helyette még egy paradicsomkonzerv
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma, gyömbér, citromfű, koriander (mi kihagytuk)
  • ízlés szerint currypor, kömény, india fűszerkeverék