Recept megosztása

Édesburgonyás bableves

Mikor egészen jó áron lehet édesburgonyát beszerezni, – ami egyébként szuperélelmiszer –   egymás után készítjük a belőle készült fogásokat. 

Isteni finom lett ez a leves is. A babot mi már előre megfőztük egy kis fokhagymás vízben, így egészen hamar elkészült. 

Friss zöldség épp nem volt itthon, ezért a fagyasztóból vadásztunk hozzá egy kis karfiolt, brokkolit. (így a keresztes virágú is pipa) 

Ha épp nem jutunk édesburgonyához, krumplival is készíthető. 

6-8 adag
40 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
  • 2.adjuk hozzá az édesburgonyát a fűszerekkel, kicsit dinszteljük meg - kb. 5 perc
  • 3.adjuk hozzá a fagyasztott zöldségeket, öntsük fel vízzel, hogy alaposan ellepje, és főzzük puhára, közepes fokozaton, fedő alatt
  • 4.mikor már majdnem teljesen puhák a zöldségek, adjuk hozzá a főtt babot is
  • 5.mikor már majdnem teljesen puhák a zöldségek, adjuk hozzá a főtt babot is
  • 6.fűszerezzük, pótoljuk az elfőtt vizet, ha szükséges
  • 7.a spenótot, petrezselymet csak a legvégén keverjük hozzá, mikor már teljesen puha minden

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Édesburgonyás bableves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 fej (lila)hagyma - szeletekre vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 3 bögre (bögre=2,3 dl) főtt bab - mi adzuki babot használtunk, de másmilyen is jó
  • 2 nagyobb (kb. 1 kg) édesburgonya - felkockázva
  • 1 kis zacskó fagyasztott zöldségkeverék (brokkoli, karfiol)
  • só, 1/2 kiskanál kurkuma, 1/8 kiskanál bors, szerecsendió
  • kb. 1,5 l víz
  • friss vagy szárított petrezselyem
  • 1 bögre spenót labdacs