Recept megosztása

Édesburgonya toast

Jó megoldás, ha épp nincs otthon kenyerünk, vagy ha valamilyen okból kerüljük a gabonából készült termékeket. Teljesértékű, gluténmentes és nagyon egészséges. Tehetünk rá sós vagy édes krémet, hozzávalót, attól függően, hogy mit kívánunk. Pl. humusz, avokádókrém, tofukrém, mogyoróvaj banán szeletekkel, tahini kis fahéjjal megszórva.

Érdemes többet megsütni egyszerre a sütőben, eltenni a hűtőbe, és csak elővenni, és a kenyér pirítóba dobva megmelegíteni, mikor fogyasztanánk.

4 személy
15 perc

VÉGRE ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő 200 fokra a sütőt
  • 2.arra kell figyelnünk, hogy ne legyenek sem túl vastag, sem túl vékonyak a szeletek
  • 3.legideálisabb, ha kb. 1,5cm vastagra vágjuk a szeleteket, és a végeit levágjuk, nehogy megégjenek
  • 4.egyszerűen fektessük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsire/ helyezzük forró levegős fritőzbe és süssük meg olaj nélkül kb. 15-20 perc alatt

Hozzávalók

  • jól megmosott édesburgonyák, héjastul