Recept megosztása

Édesburgonya curry

Az indiai ízek kedvelőinek ajánljuk ez a finom fűszeres, krémes curryt. Néhány hozzávalóból, és jó sok fűszerből, pillanatok alatt elkészíthetjük.

4 személy
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.olajon/vízen megsütjük/pároljuk a hagymát, fokhagymát, fűszereket (bors, kömény, gyömbér, curry, kurkuma)
  • 2.rádobjuk az előkészített édesburgonyát, kicsit átpirítjuk
  • 3.felöntjük kókusztejjel, hozzátesszük a paradicsomszószt
  • 4.főzzük alacsony hőfokon addig, míg meg nem puhul az édeskrumpli
  • 5.keverjük hozzá a spenótunkat, kicsit főzzük össze
  • 6.tegyük hozzá a lecsepegtett csicseriborsót
  • 7.ízesítsük még, ha szükséges
  • 8.mi quinoával fogyasztottuk

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Édesburgonya curry?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • fél kg/ két közepes nagyságú édesburgonya meghámozva, kisebb kockákra vágva
  • 1 nagy fej (lila)hagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ha van friss gyömbér, kb. 3 cm-es darab apróra vágva, ha nincs, gyömbér por is jó
  • 0,5-1 teáskanál só
  • pici bors
  • 1 teáskanál curry por
  • pici kurkuma
  • negyed teáskanál kömény
  • fél teáskanál füstölt paprika
  • 1 bögre (2,3 dl) kókusztej vagy más
  • 1 bögre (2,3 dl) paradicsompüré
  • spenót (frissből 1-2 csészényi levél vagy mélyfagyasztottból kb. 10 kockányi a leveles fajtából)
  • egy konzerv megmosott, lecsöpögtetett csicseriborsó konzerv (el is hagyható vagy felcserélhető babbal) – vagy előre megfőzött csicseriborsóból 1 bögrényi
  • 1 evőkanál növényi olaj (el is hagyható)