Recept megosztása

Édes-savanyú leves

Nagyon szerettük régen a kínai édes – savanyú levest. Most megpróbáltuk reprodukálni. Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészül, és nagyon finom. 

A rizstészta és a keményítő nem teljes értékű, de ezek kihagyhatóak, esetleg lecserélhető a tészta teljes kiőrlésű lisztből készült tésztára. 

A keményítőnek köszönhetően lesz jellegzetesen nyálkás, nyúlós az állaga. Ha ehhez nem ragaszkodunk, az is kihagyható vagy helyettesíthető zabpehelyliszttel , barna riszliszttel. 

 

6 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát - vízen teljes értékű
  • 2.adjuk hozzá a feldarabolt kínai kelt, sárgarépát, gombát, paprikát, bambuszt, paradicsomot, chilipelyhet, gyömbért, borsot, édesítőt - ezeket is dinszteljük 5-7 percig
  • 3.öntsük hozzá az ecetet, szójaszószt és a vizet, jól keverjük el
  • 4.főzzük majdnem teljesen puhára a zöldségeket - a répa egy kicsit maradhat roppanós
  • 5.egy kis tálkában a keményítőt keverjük el egy kis hideg vízben, majd hőkiegyenlítéssel adjuk a leveshez és főzzük 3 percig
  • 6.adjuk hozzá a rizstésztát - pár perc alatt megpuhul
  • 7.ízesítsük, ha még szükséges
  • 8.végül adjuk hozzá a tofut, forraljuk össze

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Édes-savanyú leves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 kis fej (lila)hagyma - vékony szeletekre vágva
  • 1 nagy sárgarépa - hosszú, vékony csíkokra vágva
  • 1/2 kínai kel /néhány kelkáposzta levél - felcsíkozva
  • 1 üveg/180 g darabolt bambusz
  • 1/4 kaliforniai paprika - vékony csíkokra vágva
  • 1 kis konzerv gomba - friss is használható
  • 1 paradicsom - négybe vágva
  • 1 kis darab gyömbér - lereszelve vagy szárított gyömbér por
  • 2 evőkanál rizsecet
  • 5-6 evőkanál szójaszósz/tamari
  • 1-2 evőkanál datolyapaszta /eritrit
  • 1/4 kiskanál feketebors
  • 5 bögre (bögre=2,3 dl) alaplé /víz + 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • 1/2 teáskanál chilipehely - elhagyható
  • 1 kis tömb (180 g) (füstölt) tofu - kockákra vágva
  • 2-3 evőkanál tápióka-/kukoricakeményítő
  • 1 csomag rizstészta