Ismeritek azt az érzést, amikor valami új, izgalmas ízre vágytok? Így esett a választásunk erre a narancsos sütire!
Egyben is megsüthetitek, akár egy sütőformában, csak akkor kicsit tovább kell sütni. A datolyapaszta miatt nyerte el a barnás színét, de ha szeretnétek világosabb tésztát, használhattok eritritet is (bár az nem teljes értékű) .
Mi egy isteni narancsos öntettel koronáztuk meg, aminek köszönhetően még intenzívebbé vált az íz.
2.turmixoljuk le a beáztatott datolyát, a kimagozott, feldarabolt, (nem meghámozott) almát kevés vízzel - akár a datolya áztatólevével - kb.10-12 evőkanálnyit használtunk
3.egy tálkában keverjük össze az összes hozzávalót
4.kanalazzuk a masszát muffinsütő formába
5.süssük 25 percig 180 fokon
6.kicsit várjunk, hogy hűljenek, majd vegyük ki a formából, rácson hűtsük ki őket
7.sütés közben készítsük el az öntetet: keverjük össze egy kis tálkában az összes hozzávalót - ha túl sűrűnek érezzük, hígítsuk egy kis növényi tejjel
8.tálaláskor öntözzük meg a muffinok tetejét az öntettel, díszíthetjük mentalevéllel, reszelt narancshéjjal
Hozzávalók
1,5 bögre (bögre=2,3 dl) zabpehelyliszt
1 közepes bio narancs - leve és reszelt héja
2 kisebb / kb. 250 g alma
1 kiskanál szódabikarbóna
3 evőkanál darált dió
1-2 kiskanál vaníliakivonat
1/2-1 kiskanál fahéj, csipet só
Öntethez:
2 dl növényi bio joghurt/ kesukrém
1 narancs reszelt héja
1-2 kiskanál friss narancslé
édesítő, ízlés szerint - néhány kanál datolyapaszta/ 1/4-1/2 kiskanál négyszeres cukorhelyettesítő