Recept megosztása

Diós-narancsos lilakáposztasaláta

Akár Márton-napra is elkészíthetjük ezt a finom salátát, ha kipróbálnánk valami mást is a párolt lilakáposztán kívül.

Igazi vitaminbomba, tele antioxidánsokkal, omega 3-ral. Szuper immunerősítő az őszi- téli időszakban. És nem mellékesen, nagyon finom. Nagyon jól harmonizál benne a káposzta, dió, narancs íze.

4 adag
15 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon 2 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.aprítsuk fel a lilakáposztát
  • 2.fűszerezzük meg, öntsük rá az előre összekevert balzsamecet - datolyapaszta kombót
  • 3.alaposan keverjük össze
  • 4.az egyik narancsnak a felét facsarjuk ki, locsoljuk a salátára
  • 5.a többi narancsot hámozzuk meg, daraboljuk fel - még szebb, ha le is hártyázzuk (mi ezt a folyamat közben el is fogyasztottuk, hiszen értékes rostforrás)
  • 6.aprítsuk fel a diót, tálaláskor szórjuk a tetejére
  • 7.pár órára érdemes hűtőbe tenni, hogy jobban összeérjenek az ízek

Hozzávalók

  • 1/2 kis fej (kb. 500 g) lilakáposzta - vékony csíkokra vágva /reszelve
  • 2 db narancs
  • 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) dió - apróra vágva
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál datolyapaszta / eritrit
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma - bátrabbaknak fahéj