Recept megosztása

Diós guba egy kis csavarral

Mákos gubát már készítettünk, most diósan is kipróbáltuk, ráadásul egy kis csavart is tettünk bele, pohárdesszertként tálaltuk, vanília pudinggal rétegezve.

Nagyon kellemesen szaftos lett.  Természetesen puding nélkül is fogyasztható. 

 

6-8 adag
40 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.vágjuk a kifliket 1 cm-es karikákra, helyezzük egy hőálló edénybe
  • 2.forraljuk fel a növényi tejet a vaníliával, kókusztejszínnel, keverjük hozzá a datolyapasztát is
  • 3.öntsük le a kiflikarikákat a forró tejes keverékkel, majd óvatosan forgassuk össze a dióval is, kicsit hagyjuk állni
  • 4.180 fokra előmelegített sütőbe süssük fedő alatt 20 percig
  • 5.miközben sül a guba, készítsük el az utolsó 10 percben a pudingot
  • 6.mikor a guba is elkészült, rétegezzük tálkákba, poharakba a pudinggal tegyük hűtőbe, hogy kihűljön

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Diós guba egy kis csavarral?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 6 db nagyobb (szikkadt) kifli
  • 6-8 dl növényi tej -mi 8-at használtunk
  • 2 dl kókusztejszín - tejjel kiváltható, de ezzel finomabb
  • házi datolyapaszta - ízlés szerint
  • 1 kiskanál vanília kivonat /1/4 kiskanál vanília őrlemény
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 1 nagy marék mazsola
  • 150 g darált dió
  • opcionális: kész vaníliás puding, kb. 2 tasakból