Recept megosztása

Diétás lasagne

Mikor jobban figyelünk a kalória- és zsír bevitelre, jól jöhet ez az olajosmagmentes, lisztmentes recept. A tészta helyett cukkinit használtunk, a bolognait gombából, a besamelt fehérbabból készítettük. Isteni finom lett. Természetesen, akinek nem olyan fontos, hogy alacsony kalóriás legyen, nyugodtan használjon tésztát hozzá.

 

4-5 adag
70 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.szeleteljük fel hosszában kb. 5-7 mm-esre a cukkiniket
  • 2.grillezzük meg őket kontaktgrillben - ha nincs, sózzuk be őket, kicsit hagyjuk állni, majd itassuk le róluk a nedvességet, és sütőpapírral bélelt sütőlapon süssük meg őket sütőben 200 fokon - ez a lépés akár ki is hagyható, de akkor számítsunk rá, hogy sokkal levesesebb lesz az ételünk
  • 3.grillezés közben el tudjuk készíteni a bolognait: dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát, majd tegyük hozzá a sárgarépát, zellerszárat, fűszereket, balzsamecetet
  • 4.mikor a répa, zeller félig megpuhult, adjuk hozzá a gombát is, és pároljuk puhára
  • 5.mikor már minden zöldség puha, öntsük hozzá a darabolt paradicsomokat, főzzük össze, adjunk hozzá még fűszereket, ha szükséges, és párologtassuk el róla a levét
  • 6.majd készítsük el a besamelt is, minden hozzávalót tegyünk egy késes aprítóba, és turmixoljuk simára - növényi tejet úgy adagoljuk, hogy ne legyen se túl sűrű, se túl folyékony - mindig csak egy keveset adjunk hozzá
  • 7.mikor minden elemünk elkészült, már csak a rétegezés van hátra: egy tűzálló edény aljára fektessük le a cukkini szeleteket, rá a bolognait, majd a besamel, majd újra cukkini, bolognai, besamel - a tetejére érdemes besamelt tenni
  • 8.előmelegített sütőben 180-200 fokon süssük 20-30 percig - érdemes magasabb falú edényt választani, nehogy kiforrjon

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Diétás lasagne?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók:

  • 2-3 közepes cukkini
  • Bolognaihoz:
  • 500 g gomba - apróra vágva
  • 1 fej (lila)hagyma - apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 2 közepes sárgarépa - lereszelve
  • 1/2 szár zeller - apróra vágva
  • 1/2 kiskanál füst só - vagy folyékony füst + só
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1-2 evőkanál olasz fűszerkeverék - vagy bazsalikom, oregánó, kakukkfű keveréke
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 2 kis konzerv darabolt paradicsom

Besamelhez

  • 1 nagy konzerv fehérbab lecsepegtetve vagy 3 bögre (bögre =2,3 dl) főtt fehérbab
  • néhány dl natúr növényi tej
  • 1/2 kiskanál fokhagymapor
  • 1/8 kiskanál szerecsendió, fehér bors
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely