Recept megosztása

Currys édesburgonya krémleves

Még mindig a krémlevesek rabjai vagyunk. Ezeket legalább a lányaink is megeszik. Árválkodott egyszer itthon egy nagy édesburgonya, úgyhogy ki kellett próbálni, hogy milyen krémlevesnek. Összepárosítottuk néhány sárgarépával, és egy jó adag curryvel. Isteni lett.

Csicseriborsóból készítettünk levesgyöngyöt, és kevés kókusztejszínt tettünk hozzá.

6 adag
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.először dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát vízen /kevés olajon (vízen teljesértékű)
  • 2.tegyük rá a feldarabolt répát, édesburgonyát, és kevés vízen süssük, pároljuk fél puhára
  • 3.öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, tegyük hozzá a fűszereket
  • 4.főzzük fedő alatt alacsony fokozaton puhára
  • 5.közben meg tudjuk sütni a csicseriborsót – egy edényben fűszerezzük be a csicseriborsót (só, bors, curry, fokhagymapor, esetleg füstölt pirospaprika) , majd kb. 15 perc alatt légkeverésen vagy forrólevegős fritőzben 200 fokon süssük ropogósra
  • 6.mikor megpuhult a répa, édesburgonya, botmixerrel turmixoljuk simára, és öntsük fel a növényi tejszínnel
  • 7.már tálalhatjuk is, még megszórhatjuk frissen vágott zöld fűszernövénnyel, chili pehellyel

Hozzávalók

  • 1 nagy édesburgonya - felkockázva
  • 4 db közepes répa – feldarabolva
  • 1 nagy (lila)hagyma – felkockázva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors, curry, kevés gyömbér
  • kis doboz növényi tejszín – de el is hagyható
  • 1 konzerv csicseriborsó leöblítve, lecsepegtetve – levesbetétnek