Recept megosztása

Cukkinis spárga krémleves

Gyönyörű színe lett ennek a levesnek. Zöld spárgából készítettük. És mivel most cél volt az alacsony kalóriatartalom is, cukkinivel “sűrítettük”. Nem használtunk sem krumplit, sem lisztet hozzá. 

A spárgát nagyon egyszerű megtisztítani. Csak hajlítsuk meg a nem virágos végét, és hagyjuk magától eltörni. A fás részétől így nagyon könnyen megszabadulhatunk.

4-5 adag
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen /olajon - vízen teljes értékű
  • 2.adjuk hozzá a feldarabolt cukkinit, spárgát
  • 3.dinszteljük meg azokat is egy kicsit, pár perc alatt
  • 4.adjuk hozzá a fűszereket, és alaposan keverjük össze
  • 5.öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd fedő alatt alacsonyabb hőfokon főzzük puhára
  • 6.botmixerrel pürésítsük
  • 7.fűszerezzük, ha még szükséges, és keverjük hozzá a sörélesztőpelyhet is, majd alaposan keverjük össze

Hozzávalók

  • 1 csomag zöld spárga - feldarabolva
  • 2 kisebb cukkini - kockára vágva
  • 2 fej hagyma - feldarabolva
  • 3 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely - el is hagyható
  • ½ kiskanál só
  • ⅛ kiskanál bors, kurkuma
  • ½ kiskanál kakukkfű, bazsalikom

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!