Recept megosztása

Cukkinis muffin

Nagyon gyorsan, egyszerűen elkészíthető egészséges finomság. Még egy kis zöldséget is tudunk csempészni észrevétlenül bele. 

Egyben is megsüthetjük, akkor több ideig süssük. 

Készíthető más lisztekből is, ha a recept csináljuk, számítsunk rá, hogy egy tömörebb állagú süteményt kapunk. 

 

12 db
35 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral egy kenyérsütő formát
  • 2.tegyük a zabpelyhet egy késes aprítóba, és járassuk addig, míg a zabpehely lisztté válik, majd öntsük egy tálba és tegyük félre
  • 3.késes aprítóban turmixoljunk pépesre a banánt a cukkinivel, majd öntsük azt is tálba
  • 4.adjuk hozzá az összes többi összetevőt, és keverjük simára
  • 5.öntsük a tésztát az előkészített sütőformába, majd süssük 35 percig
  • 6.mikor letelt a 35 perc, kapcsoljuk ki a sütőt, de NE nyissuk ki az ajtaját, hanem hagyjuk még benne további 10 percig
  • 7.ha letelt a 10 perc is, vegyük ki a sütőből, vegyük ki a formából, és tegyük át egy rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni, utána szeletelhetjük

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Cukkinis muffin?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 db jó érett banán
  • 2 bögre (bögre=2,3 dl) lereszelt cukkini (kb. 330 g) - nem kell kinyomkodni
  • néhány evőkanál datolyapaszta - ez teljes értékű vagy eritrit, négyszeres édesítő
  • 2 kiskanál vanília kivonat
  • 1 bögre barna rizsliszt
  • 1 bögre (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 1 kiskanál fahéj, 1/8 kiskanál szerecsendió, kurkuma , csipet só
  • 2 kiskanál sütőpor, 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál friss citromlé
  • 1/2 bögre mazsola - előtte beáztatva, lecsepegtetve
  • 1/2 bögre dió - apróra vágva