Recept megosztása

Cukkinis mandulalisztes süti 

Ez a finomság véletlenül jött létre. Éppen leltároztunk a szekrényben, hogy még milyen alapanyagaink vannak, mikor a kezünkbe akadt néhány liszt. Találtunk még egy fonnyadozó cukkinit, és egy nyitott (cukormentes) lekvárt is hűtőben. Így indult a maradékmentés. Épp hogy le tudtuk fotózni… 

16 kis kocka
35 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.a cukkinit reszeljük le apró lyukú reszelőn, majd jó alaposan nyomkodjuk ki a vizet belőle
  • 3.keverjük össze az összes hozzávalót alaposan egy tálban
  • 4.egy picit ragacsos masszát kapunk - ha nincs kedvünk /időnk /lehetőségünk megsütni, akár gombócokat is formázhatunk belőle, és forgassuk meg kókuszreszelékben
  • 5.oszlassuk el egyenletesen egy sütőformában, kb. 1,5 cm vastagon
  • 6.süssük előmelegített sütőben 15-20 percig, vagy amíg a teteje aranybarna lesz
  • 7.10 percig rácson hagyjuk hűlni, majd szeletelhetjük

Hozzávalók

  • 1 bögre (bögre =2,3 dl) mandulaliszt
  • ½ bögre kókuszliszt
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál citromlé (citrom reszelt héjából is tehetünk a tésztához)
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál lenmagliszt
  • 3/4 bögre (cukormentes) lekvár (sárgabarackot használtunk)
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 250 g (közepes) cukkini - lereszelve, leve kinyomkodva
  • ízlés szerint édesíthető, nekünk nem volt rá szükség

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!