Recept megosztása

Cukkinis lecsó

A cukkini egy nagyon jó alapanyag, én imádom. semleges ízű, akár sósan, akár édesen is el lehet készíteni. Mikor itt a szezonja, rengeteget használok belőle. Mivel nagy a víztartalma, alacsony a kalóriatartalma, bátran lehet fogyasztani mindenkinek.

Ha valaki a fehérjetartalmat szeretné még növelni, tegyen hozzá főtt csicseriborsót, vagy apróra morzsolt tofut és akár egy kis fekete sót is, hogy a tojásos lecsó érzés is meglegyen.

Mi most gluténmentes tésztát főztünk hozzá, de rizzsel, vagy más körettel is készíthető.

4 adag
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg kevés vízen a hagymát, majd a fokhagymát – használhatunk kevés magvajat, vagy aki használ olajat, kevés olajon
  • 2.húzzuk le a melegről, és tegyük hozzá a pirospaprikát, füstölt pirospaprikát, keverjük össze
  • 3.adjuk hozzá a feldarabolt lecsó paprikát, sózzuk, borsozzuk meg, és alacsony hőfokon dinszteljük meg azt is pár perc alatt, ha kell tegyünk alá kis vizet
  • 4.adjuk hozzá a paradicsomot, majd a cukkinit, majd kb. 15-20 perc alatt főzzük puhára
  • 5.ha szeretnénk, tegyünk hozzá csicseriborsót / tofut és melegítsük össze

Hozzávalók

  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb cukkini – felkockázva
  • 2-3 db nagyobb paradicsom
  • ½ kg lecsópaprika – kicsumázva, feldarabolva
  • 2 fej (lila)hagyma – apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma – nagyon apróra vágva vagy átpasszírozva
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • kiskanál füstölt pirospaprika
  • só, bors