Recept megosztása

Cukkini tócsni

Krumpli helyett cukkinivel készítettük ezt a tócsnit, így sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz. A liszteket lehet variálni – vagy csak az egyiket, vagy csak a másikat, mi most vegyesen használtuk őket. 

Egy nagy salátával, szósszal akár magában is fogyaszthatjuk, de feltétként is felszolgálhatjuk. Reggelire, ebédre, uzsonnára is tökéletes. 

 

8 kisebb darab
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.kis lyukú reszelőn reszeljük le a cukkiniket, sózzuk be egy kicsit és hagyjuk állni 5-10 percig, hogy levet eresszen
  • 2.kicsit nyomkodjuk ki a levét, tegyük egy tálba, keverjük hozzá a liszteket, fűszereket, chiamagot, sörélesztőpelyhet - akkor jó a masszánk, ha nem túl híg (ez esetben tegyünk hozzá még egy kis lisztet), de nem is túl sűrű (adjunk hozzá egy kis folyadékot)
  • 3.forrósítsunk fel egy jó minőségű tapadásmentes serpenyőt, tegyünk egy púpos evőkanál tésztát bele, majd lapítsuk el a kanál domború felével - nekünk 4 db fért a serpenyőbe egyszerre
  • 4.süssük pár percig, míg megbarnul, majd fordítsuk meg, és süssük pár percig a másik felét is

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Cukkini tócsni?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 közepes cukkini
  • 1/2 kiskanál só
  • 1/4 bögre (bögre=2,3 dl) zabpehelyliszt
  • 1/4 bögre vöröslencseliszt / csicseriborsóliszt
  • 1 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
  • 1 evőkanál chiamag /őrölt lenmag
  • 1/2 kiskanál fokhagymapor, hagymapor
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma