Recept megosztása

Cukkini-padlizsán krémleves

Talán egyszerűbb krémleves nem is nagyon létezik. És még diéta alatt is bátran fogyaszthatjuk, ugyanis nagyon alacsony a kalóriája, zsírtartalma. Nem sűrítettük semmivel, (sem krumpli, sem liszt), mégis finom krémes lett. Megszórtuk egy kis chilivel, szezámmaggal, apróra vágott friss bébispenóttal.

Füst só helyett lehet használni sót és folyékony füstöt.

5-6 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen /olajon - vízen teljes értékű
  • 2.adjuk hozzá a feldarabolt cukkinit, padlizsánt
  • 3.dinszteljük meg azokat is egy kicsit, pár perc alatt
  • 4.adjuk hozzá a fűszereket, és alaposan keverjük össze
  • 5.öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd fedő alatt alacsonyabb hőfokon főzzük puhára
  • 6.botmixerrel pürésítsük
  • 7.fűszerezzük, ha még szükséges, és keverjük hozzá a sörélesztőpelyhet is, majd alaposan keverjük össze

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Cukkini-padlizsán krémleves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 fej (lila)hagyma - feldarabolva
  • 3 gerezd fokhagyma - feldarabolva
  • 2 db közepes cukkini - felkockázva
  • 1 db közepes padlizsán - felkockázva
  • 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • ½ kiskanál füst só
  • ⅛ kiskanál bors, kurkuma
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
  • ízlés szerint chilipehely