Recept megosztása

Cukkini öntet / szósz

Nagyon jól jön ez a recept, mikor nagyon meleg van, és nincs kedvünk vagy lehetőségünk a konyhában főzőcskézni. A cukkinit nyersen is nyugodtan megehetjük. Természetesen, ha valakinek úgy jobban emészthető, picit meg is lehet párolni pár perc alatt. 

Nagy melegben egyébként sem kívánjuk a nehezebb ételeket. Érdemes könnyű, magas víztartalmú fogásokat fogyasztani. 

Ez kifejezetten egy alacsony kalóriás, alacsony olajtartalmú öntet, hiszen még olajos magvakat sem használtunk. Tehát diétázóknak tökéletes.

Mi cukkiniből készítettünk “tésztát” hozzá, és kiegészítettük további friss zöldségekkel, koktél paradicsommal, lilahagymával. Jól illik hozzá még a tofuból készült feta, vagy a sült csicseriborsó. 

2 személy
10 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.daraboljuk fel a cukkinit és a hagymákat
  • 2.helyezzünk mindent a késes aprítóba, majd turmixoljuk simára - vizet óvatosan, ízlés szerint adagoljuk hozzá, hogy elérjük a kívánt állagot
  • 3.fogyaszthatjuk saláta öntetként, tészta szószként

Hozzávalók

  • 1 közepes cukkini
  • ½ citrom frissen facsart leve
  • 1 gerezd fokhagyma - vagy fokhagymapor
  • ¼ hagyma - vagy hagymapor
  • ½ teáskanál só - óvatosan , ha misot is használunk, lehet, hogy nem is kell
  • ⅛ kiskanál bors, kurkuma
  • 1 evőkanál fűszernövény - bazsalikom, menta, kakukkfű, de kaprosra is készíthető
  • 1 kiskanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál sörélesztő (elhagyható)
  • 1 kiskanál miso paszta (kiváltható több fűszerrel, sóval)
  • kb. ¼ bögre (bögre =2,3 dl) víz

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!