Recept megosztása

Cukkinikrémleves

Nekünk a cukkini az egyik kedvencünk. Mindig várjuk a szezont, amikor végre nem arany áron mérik. Ilyen krémlevest mindig készítünk, mert az egész család szereti. Krumplival sűrítjük, nálunk ez a bevált módszer, így növényi tejszínt sem teszünk bele, de ez ízlés dolga. (és azért érdemes azt is tudni, hogy a bolti növényi tejszínek általában nem teljes értékűek)

Mi zöldborsós tésztával, és pirított tökmaggal tálaltuk.

3-4 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen /olajon – vízen teljesértékű
  • 2.tegyük bele a felkockázott krumplit, kicsit pirítsuk át azt is
  • 3.adjuk hozzá a cukkinit, öntsük fel vízzel, - lepje el alaposan
  • 4.fűszerezzük, forraljuk fel, majd vegyük le alacsony fokozatra, és fedő alatt főzzük puhára
  • 5.mikor elkészült, botmixerrel turmixoljuk össze
  • 6.tehetünk hozzá növényi tejszínt, sörélesztőpelyhet ízlés szerint

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Cukkinikrémleves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2-3 db közepes cukkini – feldarabolva
  • 2 fej (lila)hagyma – kockára vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma – felaprítva
  • 3-4 db kisebb krumpli – felkockázva
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely -elhagyható
  • só, bors, esetleg natúr ételízesítő, kakukkfű
  • 2 dl növényi tej/ tejszín - elhagyható - mi nem használtunk
  • víz