RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.készítsük el a csokipudingot kölesből, majd öntsük át egy lábasba, tegyük félre
- 2.egy késes aprítóban kezdjük el összeaprítani a datolyát, kesudiót, zabpelyhet a kakaóval, vanília kivonattal, majd adjunk hozzá 1-2 evőkanál növényi tejet, és kezdjük el járatni - míg összeáll - egy kicsit ragacsos masszát kell kapnunk - ha nem akarna összeállni, adjunk még hozzá 1-1 evőkanál tejet
- 3.béleljünk ki egy csatos tortaformát, az aljába szorítsunk bele egy sütőpapírt a karima segítségével
- 4.az előbb elkészített masszát - az alaphoz - simítsuk el a tortaforma aljában egyenletesen - használhatunk hozzá kanalat, kis pohár alját vagy a kezünket - ha nagyon ragadna, vizezzük be
- 5.térjünk vissza a csokikrémhez, kezdjük el melegíteni a pudingunkat, egy kis tálkában néhány evőkanál hideg vízzel keverjük csomómentesre az agar-agar port, majd keverjük hozzá a pudinghoz
- 6.addig főzzük, míg elkezd forrni, majd sűrűsödni - a színe kicsit opálossá fog válni - ez kb. 5-7 perc - közben folyamatosan kevergessük
- 7.ezután öntsük rá a krémet az alapra, egyengessük el, majd hagyjuk kicsit kihűlni, majd tegyük hűtőbe pár órára, szépen meg fog kötni
- 8.szervírozás előtt díszíthetjük apróra vágott mogyoróval, gyümölcsökkel, aszalványok kal, csokival, stb.
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók:
- Krémhez:
- 1 adag csokipuding kölesből (lsd. a receptet az előző oldalon)
- 1 púpos evőkanál agar-agar por
Alaphozhoz:
- 28 db puha, közepes méretű datolya - beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
- 2 marék kesudió
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1-2 kiskanál vanília kivonat
- 1 és 3/4 bögre (bögre=2,3 dl) (gluténmentes) zabpehely
- néhány evőkanál natúr növényi tej