Recept megosztása

Csokikrém édesburgonyából

Mi ugyan nem vagyunk édesszájúak, de a Lányaink nagyon szeretik a csokis édességeket. Ez az édesburgonyából készült csokikrém igazán finom,  és legalább egy kis zöldséget is el tudtunk rejteni benne. Tovább lehet extrázni még mogyoróvajjal, banánnal… 

4 adag
30 perc + hűtés

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.Ha nincs készen sült édesburgonyánk: süssük meg egyben a megmosott, villával megszúrkált édesburgonyákat kb. 50-60 perc alatt 180 fokon, majd hagyjuk kihűlni
  • 2.Ha egész datolyát használunk: a datolyákat helyezzük a turmixgépbe, kevés tejjel (amennyi épp ellepi) turmixoljuk simára,
  • 3.adjuk hozzá a kikapart édesburgonya húsát, a sót, a kakaóport, vaníliát, citromlevet és turmixoljuk krémesre - ha túl sűrűnek érezzük, tegyünk még hozzá növényi tejet
  • 4.kanalazzuk poharakba vagy tálkákba
  • 5.díszítsük ízlés /kedv szerint

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Csokikrém édesburgonyából?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 nagy édesburgonya sütőben megsütve
  • néhány dl natúr növényi tej
  • 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • ízlés szerint házi datolyapaszta (mi 3 evőkanállal tettünk bele) vagy kb. 15 szem datolya
  • 1/2 kiskanál friss citromlé
  • 1 csipet só
  • 1-2 kiskanál vaníliakivonat