Recept megosztása

Csőben sült karfiol

Nagyon szeretjük az egyszerűen elkészíthető ételeket. Ez is ilyen. És ráadásul zsírszegény is. Nem olajos magvakból készül a szósz, hanem fehér babból. Így egy magas fehérjetartalmú fogást kapunk. Diétázáshoz is kitűnő, hiszen a karfiolnak nagyon alacsony a kalóriatartalma. Természetesen más zöldségeket, tésztát is “nyakon önthetünk” ezzel a szósszal.
Fogyasszuk főtt gabonákkal, salátával.

6 személy
45 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.főzzük meg enyhén sós vízben a karfiolt - nem kell túl puhára
  • 2.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 3.míg fő a karfiol, készítsük el a szószt
  • 4.dinszteljük meg egy kis vízen a hagymát, majd a fokhagymát
  • 5.adjuk hozzá a babot, fűszereket, ecetet, növényi tejet, és főzzük össze
  • 6.tegyük hozzá a sörélesztőpelyhet is, és keverjük össze
  • 7.botmixerrel turmixoljuk le
  • 8.egy hőálló edény aljára rendezzük el a karfiol rózsákat (mi nem kentük ki semmivel)
  • 9.öntsük rá a szószunkat
  • 10.20-25 perc alatt süssük össze, míg aranybarna lesz a teteje

Hozzávalók

  • 1 kis fej karfiol - rózsáira szedve
  • 1 db (lila)hagyma - apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1 nagy konzerv/3 bögre (bögre =2,3 dl) fehérbab vagy főtt fehér bab
  • 1,5-2 dl natúr növényi tej - inkább sűrűre hagyjuk a szószt
  • 1/4 kiskanál fekete só
  • kis só, bors, kurkuma
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1 evőkanál rizsecet
  • 1 evőkanál tahini - opcionális- mi nem használtunk,hogy alacsony legyen a zsírtartalma
  • 1/2 kiskanál folyékony füst - opcionális - mi nem használtunk