Recept megosztása

Csicseriborsós gomba fasírt

Fasírtból sosem elég. Ráadásul jó lehetőség elbújtatni benne a kevésbé kedvelt alapanyagokat. Most csicseriborsóból, gombából készítettünk egy nagyon finom változatot. A csicseriborsót más babfélére is lecserélhetjük. 

Sütőben sütöttük, így olajmentes is lett.

16 kisebb golyó
(20 perc párolás)+ előkészítés 10 perc + sütés 20 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180-200 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral
  • 2.dinszteljük meg a hagymákat, majd a gombát egy kis sóval, borssal
  • 3.mindent tegyünk egy késes aprítóba, és turmixoljuk össze - ízlés szerint lehet teljesen pépesre, de hagyhatjuk egy kicsit darabosra
  • 4.nedves kézzel formázzunk golyókat a masszából
  • 5.kb. 20 perc alatt süssük készre, aranybarnára

Hozzávalók

  • 350 g megpárolt gomba
  • 1 közepes lilahagyma, szeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma átpasszírozva
  • 1 kis konzerv /1,5 bögre (bögre = 2,3 dl) főtt csicseriborsó, lecsepegtetve
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
  • 2 teáskanál olasz fűszerkeverék (oregánó, bazsalikom, kakukkfű)
  • ¼ teáskanál paprika
  • ¼ teáskanál só
  • ⅛ kiskanál bors, kurkuma
  • ¾ bögre (gluténmentes) zabpehely
  • ¼ bögre mandulaliszt /darált mandula
  • pár fújás folyékony füst

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!