Recept megosztása

Csirkemell ízű szejtán szelet

FONTOS: ez a recept a NEM gluténmentes!!! Aki kerüli a glutént, semmiképpen ne egyen ilyet.
Azt is érdemes tudni, hogy a szejtán nem teljesértékű táplálék.

Ezt a receptet azoknak ajánljuk, akiknek hiányzik a hús állaga. Jól jöhet az átállás idejére, illetve, mikor kicsit kényeztetni szeretnénk magunkat. Mi apósomnak készítettük el, hogy elhiggye, hogy a vegán étel is lehet finom. Elhitte. 

 

Étrend adat(ok)

4 adag - 8 kisebb szelet
10 perc előkészülés + 20 perc párolás + 10 perc sütés

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyünk fel egy vízzel félig feltöltött lábast, és kezdjük el melegíteni
  • 2.a búzasikér kivételével !!! késes aprítóban dolgozzuk össze teljesen simára a "csirkemell" összetevőit
  • 3.egy tálban gyúrjuk össze a búzasikért a többi, már összedolgozott hozzávalóval, ha kell, még adjunk hozzá pár evőkanál vizet
  • 4.2 percnél tovább ne gyúrjuk, különben rágós, kemény lesz a steakünk
  • 5.formáljunk belőle egy laposabb korongot – kb. kisebb pizza formát
  • 6.tépjük/vágjuk 4 felé, és óvatosan lapogassuk el, de ne túl erősen, hiszen az is gyúrásnak számít, majd csomagoljuk alufóliába őket egyenként
  • 7.helyezzük úgy a pároló edénybe, hogy minél kevésbé legyenek átfedésben (aki szeretné, alufóliába is csomagolhatja, és úgy párolhatja - mi kipróbáltuk mind a két módon, de nem igazán volt különbség)
  • 8.pároljuk fedő alatt 20 percig – meg fognak jól duzzadni
  • 9.közben készítsük el a mustáros pácot – egyszerűen keverjünk össze minden hozzávalót egy tálban
  • 10.miután letelt a 20 perc, csomagoljuk ki, és forgassuk meg a szejtán szeleteket a pácban, és egy serpenyőben süssük mind a két oldalukat pirosra pár perc alatt

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Csirkemell ízű szejtán szelet?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • ¾ bögre (bögre=2,3dl) főtt, lecsepegtetett fehérbab
  • 1,5 bögre (bögre =2,3 dl)/225 g búzasikér
  • ¼ bögre sörélesztőpehely
  • 1 teáskanál fokhagymapor, hagymapor
  • ½ teáskanál só
  • ⅛ teáskanál bors, kurkuma
  • ½ teáskanál kakukkfű, rozmaring
  • ½ kiskanál füstölt pirospaprika, őrölt kömény
  • 1 evőkanál Dijoni mustár
  • 1 evőkanál (gluténmentes) szójaszósz/ 1 kiskanál miso paszta
  • ¾ bögre víz /alaplé

Hozzávalók a sütéshez

  • 1-2 evőkanál (gluténmentes) szójaszósz, fokhagymapor, vöröshagymapor, egy kis vízzel, mustárral elkeverve
  • kevés növényi olaj (semmiképp ne legyen extra szűz)