Csicseriborsólisztből cheddar kenhető sajt

Hogy mennyi mindent lehet csicseriborsólisztből csinálni!

Ma egy sajt receptet hoztunk Nektek. Kenhető, krémsajt állagú, tökéletes szendvicsekbe, reggelire, uzsonnára.

10 perc alatt készül, egyszerű, bátran próbáljátok ki!

4 személy
10 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.készítsünk elő egy kb.20cm×15cm-es edényt/dobozt
  • 2.közepes tálban habverővel keverjük össze alaposan a csicseriborsólisztet, sörélesztőpelyhet, fűszereket és a sót
  • 3.óvatosan keverjünk hozzá egy bögre vizet
  • 4.ha már sima, keverjük bele a mustárt és az ecetet
  • 5.egy közepes edényben forraljuk fel a maradék 1 és ¼ bögre vizet
  • 6.vegyük alacsony hőfokra, és keverjük bele gyorsan a csicseriborsólisztes-keveréket és a tahinit
  • 7.főzzük folyamatosan kevergetve a habverővel 4-7 percig, amíg a keverék nagyon sűrű nem lesz
  • 8.ahogy besűrűsödött, azonnal öntsük át az előkészített edénybe, simítsuk el a tetejét
  • 9.hűtsük szobahőmérsékletre, majd tegyük hűtőbe, lazán lefedve, legalább 2 órán keresztül, amíg teljesen megszilárdul
  • 10.jól lezárt dobozban akár 2-3 hétig is eláll

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Csicseriborsólisztből cheddar kenhető sajt?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 bögre (bögre=2,3dl) (120 g) csicseriborsóliszt
  • 1/2 bögre sörélesztőpehely
  • 1 teáskanál őrölt füstöltpaprika
  • 1 teáskanál hagymapor
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 3/4 teáskanál finom tengeri só
  • pici bors
  • 2 és 1 / 4 bögre víz
  • 1 evőkanál mustár
  • ¼ kiskanál kurkuma
  • 2 teáskanál almaecet
  • 2 evőkanál tahini