RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.készítsünk elő egy kb.20cm×15cm-es edényt/dobozt
- 2.közepes tálban habverővel keverjük össze alaposan a csicseriborsólisztet, sörélesztőpelyhet, fűszereket és a sót
- 3.óvatosan keverjünk hozzá egy bögre vizet
- 4.ha már sima, keverjük bele a mustárt és az ecetet
- 5.egy közepes edényben forraljuk fel a maradék 1 és ¼ bögre vizet
- 6.vegyük alacsony hőfokra, és keverjük bele gyorsan a csicseriborsólisztes-keveréket és a tahinit
- 7.főzzük folyamatosan kevergetve a habverővel 4-7 percig, amíg a keverék nagyon sűrű nem lesz
- 8.ahogy besűrűsödött, azonnal öntsük át az előkészített edénybe, simítsuk el a tetejét
- 9.hűtsük szobahőmérsékletre, majd tegyük hűtőbe, lazán lefedve, legalább 2 órán keresztül, amíg teljesen megszilárdul
- 10.jól lezárt dobozban akár 2-3 hétig is eláll
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 bögre (bögre=2,3dl) (120 g) csicseriborsóliszt
- 1/2 bögre sörélesztőpehely
- 1 teáskanál őrölt füstöltpaprika
- 1 teáskanál hagymapor
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 3/4 teáskanál finom tengeri só
- pici bors
- 2 és 1 / 4 bögre víz
- 1 evőkanál mustár
- ¼ kiskanál kurkuma
- 2 teáskanál almaecet
- 2 evőkanál tahini