Recept megosztása

Citromos tészta

Mikor egy gyors, de nagyon egyszerű ebédre van szükségünk, gyakran készítjük ezt a fogást. Annyira üde, friss a citromtól. Az olasz eredetű citromos tészta volt az alapötlet, de mi elhagytuk az olajat, és kiegészítettük még hüvelyesekkel. 

Ha szójamentesre szeretnénk a receptet, hagyjuk el a tofut és használjunk több fehér babot.

2-3 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.főzzük ki a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrjük le, tegyük félre - a levéből mentsünk el pár decilitert
  • 2.amíg fő a tészta, egy nagyobb serpenyőben dinszteljük meg a fokhagymát pici vízen, esetleg szójaszószon
  • 3.mikor elkészült a tészta, turmixoljuk össze simára a tofut, a babot a sörélesztőpehellyel, tahinivel, citromlével, reszelt citromhéjjal, sóval, borssal, kurkumával, - hígítsuk a félretett lével a kívánt sűrűségűre
  • 4.kóstoljuk meg, fűszerezzük, ha még szükséges
  • 5.öntsük rá a fokhagymára a krémes mártást a turmixgépből a serpenyőbe és keverjük össze
  • 6.adjuk hozzá a kifőtt és lecsepegtetett tésztát, és keverjük össze óvatosan a citromos szósszal, melegítsük meg kicsit
  • 7.azonnal tálaljuk, keverhetünk bele friss zöldleveleseket, megszórhatjuk házi vegán parmezánnal is

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Citromos tészta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 csomag/ 200 g (gluténmentes, teljes értékű) tészta
  • 3-4 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 100 g füstölt tofu
  • 1,5 bögre (bögre=2,3 dl) főtt/kis konzerv fehér bab
  • 1 evőkanál tahini
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1/4-1/2 bögre friss citromlé + 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 kiskanál só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • néhány dl a tészta főzőlevéből

Tálaláshoz:

  • bébispenót vagy más zöldleveles
  • házi vegán parmezán