Recept megosztása

Chilis bab édesburgonyával

A chilis babot majdnem mindenki szereti. Most kiegészítettük édesburgonyával. Nagyon jól illett hozzá. Gyors, egyszerű, egészséges és laktató.

Multicookerben is, és hagyományos módon is elkészíthető.

6-8 adag
35 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon 3 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.készítsük elő a zöldségeket
  • 2.kapcsoljuk be a készüléket és állítsuk pirító funkcióra (brown/saute)
  • 3.kevés vízen, pici sóval dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát
  • 4.adjuk hozzá az édesburgonyát, a kaliforniai paprikát, a fűszereket, dinszteljük meg pár perc alatt
  • 5.tegyük hozzá a babokat, zabtöretet, kukoricát, paradicsomot, vizet, keverjük össze, fűszerezzük, ha még szükséges
  • 6.zárjuk le a multicookert, ellenőrizzük, hogy zárva legyen a gőzkiengedő szelep
  • 7.állítsuk be kukta funkcióra, közepes nyomásra 9 percre (vagy rizs funkcióra)
  • 8.mikor letelt a 9 perc hagyjuk még 20 percet melegentartó funkción, majd óvatosan nyissuk ki

Hozzávalók

  • 1 közepes (lila)hagyma - apróra vágva
  • 4-5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 2 közepes édesburgonya - felkockázva
  • 2 közepes piros kaliforniai paprika - felkockázva
  • csipet fahéj
  • 1/4 -1/2 kiskanál őrölt koriander, őrölt kömény, római kömény
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • só + 2-3 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • 3 bögre (bögre=2,3 dl) víz
  • 1 kis konzerv (1,5 bögre) darabolt paradicsom
  • 1/2 bögre zabtöret/ quinoa /köles
  • 1 kis konzerv /1,5 bögre főtt vörös vesebab
  • 1 kis konzerv /1,5 bögre főtt fehérbab
  • 1 konzerv/ 1 és 1/3 bögre kukorica

Mi Szafinál vásárolunk: Diétás termékek webshop