Recept megosztása

Cézár saláta

Egyik kedvencünk volt a cézár saláta. Sikerült veganizálnunk, és nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel. Igazán laktató és tele van minden jóval. Fokhagymás ropogós csicseriborsóval, és az elmaradhatatlan kenyérkockákkal tálaltuk, cézár öntettel meglocsolva, és egy kis vegán parmezánnal megszórva.

Ha elhagyjuk a csicseriborsót, hüvelyesmentes, ha kihagyjuk a tamarit/szójaszósz, szójamentes is lehet.

Tarts velünk a közösségi oldalakon!

Ne maradj le az új receptekről és az extra tartalmakról!

Elkészítés

  • 1.készítsük el a sült csicseriborsót, pirítsuk meg a kockára vágott kenyeret olaj nélkül – ezeket meleglevegős fritőzben vagy sütőben is megtehetjük kb. 15-15 perc alatt
  • 2.egy késes aprítóban dolgozzuk össze homogénre az öntet hozzávalóit – ilyenkor még tudunk igazítani az ízén, ha szükséges
  • 3.egy tálban/ tányéron rétegezzük fel a salátát, a sült csicseriborsót, a pirított kenyér kockákat, majd locsoljuk meg az öntettel, végül szórjunk rá egy kis vegán parmezánt – fogyasztás előtt keverjük össze

Hozzávalók

  • 1 adag vegán <a href="https://veganblog.hu/recept/vegan-parmezan-sajt/">parmezán</a>
  • sült, ropogós fokhagymás csicseriborsó (1 kis konzerv lecsepegtetve, sóval, fokhagymaporral összekeverve és 15 perc alatt olaj nélkül megsütve 200 fokon)
  • 1 fej jégsaláta – apróra vágva /tépkedve
  • 4 szelet (gluténmentes) kenyér - felkockázva

Cézár öntethez

  • 2 szem közepes nagyságú puha datolya - 1 evőkanál datolyapaszta
  • fél bögre (bögre =2,3 dl) vegán majonéz - házi készítésű vagy bolti
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely – el is hagyható
  • só, bors
  • 1 kiskanál borecet
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1-2 kiskanál frissen facsart citromlé
  • 2 evőkanálnyi kapribogyó
  • szójaszósz/tamari (aki gluténmentesen étkezik) - el is hagyható