Recept megosztása

Céklaszószos tészta

Ynez Kysztől kaptuk ennek a receptnek az eredetijét. Minden érdekel minket, ami céklás, így elkészítettük mi is, pici változtatásokkal. Nagyon finom lett, biztos máskor is megcsináljuk. És nem csak az íze, de a színe is fantasztikus, öröm volt enni. Egyszerűen elkészíthető.

4 személy
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.kevés vízen / olajon megdinszteljük a hagymát, majd a fokhagymát
  • 2.utána rátesszük a feldarabolt céklát, és egy kevés balzsamecettel, borssal, sóval, kakukkfűvel azt is átsütjük /pároljuk (használhatunk más fűszereket is, természetesen)
  • 3.majd öntsük fel a növényi tejjel, és kicsit főzzük össze
  • 4.botmixerrel dolgozzuk el krémesre a szószt
  • 5.ha kell, még igazítsunk a fűszerezésén
  • 6.keverjük össze a szószt a főtt tésztával
  • 7.tálaláskor szórjuk meg a pirított magokkal
  • 8.szórhatunk rá frissen vágott petrezselymet, mentát

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Céklaszószos tészta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 6 db kisebb cékla sütőben megsütve, meghámozva, kockára vágva vagy főtt cékla felkockázva
  • 2 fej (lila)hagyma kockára vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • balzsamecet, só, bors, kakukkfű
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • 2-3 dl növényi tej – mi most rizstejjel csináltuk
  • 1 zacskó (gluténmentes) tészta megfőzve
  • magok (tökmag, szezámmag, lenmag, stb.) olaj nélkül serpenyőben megpirítva
  • esetleg petrezselyem, menta díszítésnek