Céklás-tormás szendvicskrém

Ez egy igazán különleges szendvicskrém. Nagyon jól harmonizál egymással a cékla – torma – dió hármas. Kitűnő szendvicskrémnek, de mártogatósként is megállja a helyét. 

Ha bolti reszelt tormát használunk, érdemes alaposan elolvasni a hozzávalókat, hogy ne tartalmazzon tejszármazékot.

 

 

 

4-5 szelet kenyérhez
10 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.helyezzünk mindent késes aprítóba
  • 2.turmixoljuk össze simára
  • 3.tegyük hűtőbe pár órára, hogy jól össze tudjanak érni az ízek

Hozzávalók:

  • 250 g főtt  / héjában sült cékla
  • 50 g dió
  • 1-2 kiskanál friss citromlé
  • 1-2 kiskanál reszelt torma
  • só, bors
  • ¼ kiskanál fokhagymapor /1 gerezd fokhagyma