Recept megosztása

Céklás krumplipüré

Nagyon vicces színe lett ennek a krumplipürének, leginkább eper pürére emlékeztetett minket. Ezt így talán a kisebb gyerekekkel is könnyebb elfogadtatni, hogy megegyék. Az íze egyébként isteni. Természetesen a krumpli – cékla arányon lehet változtatni. 

4 személy
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.főzzük puhára fedő alatt a krumplit, illetve a céklát, enyhén sós vízben, majd szűrjük le, de ne öntsük ki a főzőlevet
  • 2.adjuk hozzá a fűszereket, illetve a többi hozzávalót, majd turmixoljuk össze simára - de ne túl sokáig turmixoljuk, mert nyúlóssá válik - használatunk krumplitörőt is
  • 3.adagoljunk hozzá annyi főzőlevet, hogy elérjük a számunkra megfelelő állagot
  • 4.fűszerezzük, ha még szükséges

Hozzávalók

  • 2-3 kis cékla - mi most főttet használtunk, de jó nyers is, meghámozva, kockára vágva
  • 2-3 közepes méretű krumpli - meghámozva, felkockázva - főzőlevét tartsuk meg
  • ⅓ bögre növényi tejföl - mi házi kesutejfölt használtunk, ez teljes értékű
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely (elhagyható)
  • ½ kiskanál só
  • ⅛ kiskanál bors, kurkuma, szerecsendió

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!